38.

Kuluttajapalvelut koulutuskiertueella

Tukesin kuluttajapalveluiden turvallisuutta valvova ryhmä aloitti tällä viikolla koulutuskiertueen. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun alan toimijoita koulutetaan tunnistamaan vaaroja kuluttajapalveluissa.

Lue lisää...
37.

Paristolähettiläällä riittää virtaa -kampanja jatkuu

Paristonkierrätystä Suomessa organisoiva järjestö Recser järjestää jälleen tänä keväänä kouluille suunnatun paristonkierrätyskampanjan. Kampanjassa ovat mukana myös Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes), Sähköturvallisuuden Edistämiskeskus STEK ry ja Vihreä Lippu –koulut.

Lue lisää...
36.

Nanomateriaalien turvallisuus tapetilla

Tukes järjesti maaliskuun viimeisellä viikolla seminaarin nanomateriaalien turvallisuudesta. Tilaisuudessa esiteltiin EU:n äskettäin päättyneen NANoREG-tutkimushankkeen tuloksia ja nanomateriaaleihin liittyvää lainsäädäntöä. Ajankohtainen aihe oli houkutellut paikalle 80 kiinnostunutta.

Lue lisää...
33.

Vaaralliset tuotteet eivät jää EU:ssa pimentoon

Tukesin ylitarkastaja Reija Sironen bloggaa käynnistään Brysselin RAPEX-tapahtumassa. Komission mediatapahtumassa julkaistiin yhteenveto edellisvuonna vaarallisten tuotteiden hälytysjärjestelmään (Rapid Alert System, RAPEX) tehdyistä ilmoituksista.

Lue lisää...
32.

Pieni lappu – suuri merkitys

Kotitalouskoneista tuttu energiamerkintä täytti viime vuonna 20 vuotta. Se on ohjannut laitevalmistajien tuotekehitystä ja auttanut kuluttajaa hankintapäätöksen teossa.

Lue lisää...